CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107

READ & DOWNLOAD Puisi Tepi Jalan

CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Í [Ebook] ➧ Puisi Tepi Jalan ➭ Fynn Jamal – Citybells.co.uk banyak yang susah sebenarnya dalam hidup aku banyak nak mampos benda yang orang fikir cuma ada dalam drama2 bangang di kaca tv apa aku tak pernah rasa apa kejatuhan paling tipikal dalam filem2 klise y banyak yang susah sebenarnya dalam hidup aku ba[Ebook] Puisi Tepi Jalan Fynn Jamal Citybells.co.uk banyak yang susah sebenarnya dalam hidup aku banyak nak mampos benda yang orang fikir cuma ada dalam drama2 bangang di kaca tv apa aku tak pernah rasa apa kejatuhan paling tipikal dalam filem2 klise y banyak yang susah sebenarnya dalam hidup aku banyak nak mampos benda yang orang fikir cuma ada dalam drama bangang di kaca tv apa aku tak pernah rasa apa kejatuhan paling tipikal dalam filem klise yang aku tak pernah tanggung dari lari rumah merempat sampai la miskin.

Fynn Jamal ↠ 7 CHARACTERS

Jilidkan—kerana hidup aku berlapis fasanya kerana aku manusia dan aku masih degil untuk tidak lagi belajar darinya selagi aku belum mati penjilidan seorang aku tetap berterus tak mau berhentipuisi adalah eskapisme aku dunia di mana aku bisa lari dan bercerita tanpa perlu menumpahkan semua di dada frasa tergantung menyelamatkan maruah aku dari terus lalai menceritakan semuakita semua ada rahsiadan puisi adalah peti besi akudiamtapi aku sekadar penceritadan semua yang mendengar semua cuma mahu mencari kisah mereka dalam cerita akumaka cari..

READ & DOWNLOAD Ý eBook, PDF or Kindle ePUB ↠ Fynn Jamal

Puisi Tepi JalanTahap kereta kena tarik yang bikin ego berderai demi melutut pada macha tarik kereta hidup bergelumang dengan macam kenal dengan perbagai jenis manusia dari yang paling malaikat sampai yang paling binatang Puisi Tepi Epub / dari yang paling popular atas pentas sampai manusia paling tak bercakap dalam dunia pernah main cinta dengan yang paling menyejukkan hati orang tua sampai cina naga petaling street sambil jual barang haramapa aku tak pernah rasakalau aku adalah tulisan aku sebuah buku takkan adil mendifinisi aku aku perlu di.

CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 .

10 Comments on "CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107"

  • Gobokairina

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi JalanSekali lagi puisi bukan my forteJadi jangan tanya apa apa hahaFull review 29012019Walaupun lebih banyak emosi sedih daripada gembira atau rasa amarah dan kecewa lewat coretannya dalam buku kecil ini aku tetap rasa okay masih boleh dihadamAda beberapa yang aku suka misalnya ‘Tak Terubahkan’ ‘Kemam’ dan ‘Hendak Pulang’ Lain lain macam aku kata awal tadi terlalu larut dalam emosi sedih jadi aku sedikit lelah untuk menyukai tiap satunya Mungkin Apa pun kerana ianya Fynn Jamal dan tulisannya Walaupun terasa lain benar dengan catatannya sekarang aku tetap enjoy menghabis


  • airuZ

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi JalanAku simpulkan ini rencah rasa dalam diri sang pencerita Adakala dia seperti memberontak manja kerana lelah dikecewa kasih dihenyak nasib yang kerap saja meletak dirinya di kitaran bawah roda Sesekali terdengar rintih sayu akan sunyi hari hari yang dilewati Tapi masih terkesan aura gagah semangat padu di balik santun Dia tak terkalahkan oleh semua itu Semakin aku hampiri halaman akhir dia geletek hati kerdil aku dengan cerpen pada suatu hari yang keenam Terima kasih kerana membuat aku tersenyum


  • Ahmad Arba&

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi JalanJika ditanya pada saya siapakah penulis yang popular dalam generasi ini nama Fynn Jamal tidak boleh dikais ke tepi sementahnya Pengaruh beliau sebagai pemuisi dan pembahasa serigkali menjadi imitasi replikasi maupun di wannabekan lapisan ini Melalui buku Puisi Tepi Jalan kompilasi sebenarnya sekali lagi Fynn Jamal menerkam benak kita dengan bait puisi nya yang merdu tetapi progresif Pada lenggok bahasanya halus mulus dan lembut dalam masa yang sama ada nadi yang terketar tentang kekesatan menggugah yang tak bisa digambarkan Membaca buku ini membikin kita terjangkit dengan suatu rentak bahasa yang termudah direplikasi Jika saya mengenali beliau dengan


  • Zoul Yazix

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi JalanDua bintang tanda kecewa tapi masih menghargai usaha teman di Rabak Lit untuk menerbitkan naskah ini Aku jangkakan sesuatu yang lebih berdasarkan promosi dan puji pujian orang yang dah baca buku ini Aku rasa ini kompilasi daripada puisi puisi Fynn yang dulu jadi maksudnya aku sedang baca Fynn yang lama yang aku pernah kagumi waktu aku mula mula into scene puisi dahulu Aku nak baca Fynn yang baru dengan puisi puisi yang lebih matangBuku ini boleh jadi lebih menarik kalau Fynn tak kumpulkan puisi puisi dengan tema yang serupa dan susun rapat rapat Misalnya puisi yang bertemakan kekecewaan selesai baca satu puisi aku dihidangkan dengan puisi yang lebih kurang serupa dan ini timbulkan rasa muak emosi oh harap terma ini wujud Apa pun aku tetap tunggu produk Fynn Jamal yang seterusnya mungkin yang terbaru


  • mira

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi Jalanbahasanya tiap bait katanya tepat ke hati


  • Nusrah

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi Jalan Mari larutkan tubuh dalam bancuhan awandan hilangkan likat dosa yang terlalu sebatimoga hanyirnya hilang tersagat ributdalam terbangnya ke langit nantibetapa terhanyut seorang akuhendak pulang tapi malu Hendak Pulang ms 68 Tuhankuatkan akujiwa aku mendebu langittolong aku Tolong Aku ms 119 Separuh daripada buku dihadam dua bulan yang lalu ketika buku masih lagi panas Beberapa puluhan helaian terakhir dihabiskan ketika menunggu kakak menjemput pulang di Stesen KomuterSesuai dengan baris baris hujung di ruang diskripsi ; tapi aku sekadar penceritadan semua yang mendengar semua mahu mencari kisahmereka dalam cerita akumaka caridi mana aku kadang kadang seperti membaca diri aku pada puisi Kak Fynn Jazakillah Kak Fynn atas semua rasa yang dikongsi Mungkin kau juga akan m


  • FNHMohamad

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi JalanSaya mengenali nama Fynn Jamal sebagai seorang penyanyi bukannya sebagai seorang pemuisi Lagu lagunya seperti Arjuna Beta Terbang Tunduk Suatu Pernah dan Levitasi pernah menjadi halwa telinga saya Berikutan lagunya yang pernah menjadi fenomena saya gigih mengikuti perkembangannya di instagram Tapi hanya untuk beberapa tahun Namun sepanjang mengikuti perkembangan Fynn jarang jarang pula saya menyinggah di blognya kerana pada masa itu saya tidak begitu meminati puisi Buku ini saya sendiri tidak pasti kenapa saya membelinya pada tahun 2016 kerana sudah saya maklumkan yang saya ini bukan pencinta puisi Walaupun telah membaca buku ini buat kali kedua pada tahun ini puisinya masih kompleks dan banyak yang tidak berjaya dirungkai apa yang Fynn Jamal hendak sampaikan kepada pembaca pembacanya Mungkin perlu dibaca lagi 10 tahun akan datang kalau umur cukup panjang


  • An z.

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi JalanDua bintang bukan bermaksud aku tak suka tapi disebabkan aku rasa banyak sangat puisi yang bernada kecewa; yang terang terang menggambarkan terus keadaan kecewa dan remuk hati Ada puisi yang aku rasa ditujukan pada aku; yang memberitahu bahawa bukan aku seorang yang ada masalah orang lain ada yang jauh lebih parah Mujur di bahagian hujung ada bahagian cereka Itu bahagian yang paling aku suka Pada suatu hari


  • Afifah.

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi JalanSaya rasa tulisan Kak Fynn sekarang jauh berbeza berbanding dulu


  • Plainqoma

    CHARACTERS Puisi Tepi Jalan 107 Puisi Tepi JalanMixed feelings Itu yang aku rasa Few favourites ms 3 ms 41 ms 47 ms 100 ms 111 ms 129 ms 136 the only reason might be ianya puisi pendek dan aku boleh relate Banyak sangat p